Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Wat is de 101st Airborne Division?

Home » 101st Airborne Division

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

De Amerikaanse 101st Airborne Divison zijn geprezen voor hun volharding na het weigeren van een Duits ultimatum. De aankomst van de Amerikaanse luchttroepen (bijgenaamd ‘Screaming Eagles’) heeft een enorme impact gehad op de het laatste grote offensief van de Duitse legermacht aan het westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Reden te meer dus om deze Belgische officiersmess, die van mei 1940 tot september 1944 in Duitse handen was, om te toveren tot een leerrijk museum voor jong en oud.

Kom meer te weten over de 101st Airborne Division

De 101st Airborne Division hield dapper stand tegen de Duitse opmars in de Ardennen. Enkel het opnoemen van data zou de vechtlust en ideologie van de Amerikanen tenietdoen. Persoonlijke spullen, gevechtsmateriaal dat gebruikt werd tijdens de Slag om de Ardennen, documenten en uniformen behoren tot de collectie van het 101st Airborne Museum in Bastenaken (Bastogne), nabij Aarlen. Reserveer een interactieve briefing en ervaar een levensecht bombardement om u een goed beeld te geven van de morele én fysieke uitdagingen waar de soldaten van de 101st Airborne Division mee te maken kregen.

Ontdek het museum met uw eigen ogen

Meer te weten komen over hoe de Tweede Wereldoorlog zich in België manifesteerde? Breng een bezoek aan ons 101st Airborne Museum! Onze educatieve en respectvolle aanpak blijft favoriet bij toeristen, mensen uit de buurt en veteranen. Mail ons via info@101airbornemuseumbastogne.com of neem contact op per telefoon via het nummer +32(0)61 50 12 00. Wij delen met plezier onze kennis over de 101st Airborne Division.

H.vanKessel