Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Ardennen december 1944

Home » Ardennen december 1944

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Wist u dat de Ardennen een belangrijke rol speelden tijdens de Slag in december 1944? Het laatste offensief van de Duitsers vond er plaats in deze periode. Het verloop van de Tweede Wereldoorlog had er helemaal anders kunnen uitzien, als de Amerikanen ons grondgebied niet bereikt hadden. Ons museum bundelt alles wat u moet weten over de geallieerde overwinning in de Ardennen tijdens december 1944!  

Herbeleef de Ardennen tijdens december 1944

Het is de roeping van het 101st Airborne Museum om de herinneringen van de Tweede Wereldoorlog in België levende te houden. Ons verhaal gaat namelijk zoveel verder dan de typische beelden van destructieve tanks, gewonde soldaten en steden in puin. Om een goed beeld te krijgen van de historische gebeurtenissen in de Ardennen tijdens december 1944, moeten we een totaalbeeld schetsen. Correcte en duidelijke data, persoonlijk materiaal van de betrokken soldaten, vitrines met levensechte poppen en de beleving van een bombardement maken van ons museum een trekpleister voor jong en oud.

Bezoek ons historisch oorlogsmuseum

Het 101st Airborne Museum neemt u terug naar de Ardennen tijdens december 1944. Plan meteen uw bezoek naar ons oorlogsmuseum te Bastogne, dichtbij Aarlen. De passende setting en uitgebreide collectie maken uw bezoek dubbel en dik waard. Hulp nodig bij het vastleggen van uw bezichtiging? Of hebt u interesse in een interactieve briefing tijdens een groepsbezoek? Neem contact op met onze medewerkers per mail via info@101airbornemuseumbastogne.com of bel ons via +32(0)61 50 12 00.

H.vanKessel