Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Bezienswaardigheden Bastogne

Home » Bezienswaardigheden Bastogne

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

De meest succesvolle bezienswaardigheden in Bastogne hebben allemaal iets gemeen met elkaar. Ze zijn namelijk nauw betrokken bij de bevrijding van Bastenaken (Bastogne) tijdens het Ardennenoffensief. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest door de Duitse troepen. Dankzij een spectaculaire verdediging van de Amerikaanse 101st Airborne Division boden de Amerikanen hardnekkig weerstand tegen de Duitse troepenmacht. Het emotioneel en tactisch sterk aspect van de Slag om de Ardennen zelf ervaren? Combineer dan de belangrijkste bezienswaardigheden in Bastenaken (Bastogne) met ons museum!

Herbeleef de oorlog met bezienswaardigheden in Bastogne

Zullen we u op weg helpen met het opsommen van de voornaamste bezienswaardigheden in Bastogne? Het Mardasson monument was tijdens de Tweede Wereldoorlog het middelpunt van de strijd tussen de geallieerden en de Duisters. Met een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden in Bastenaken (Bastogne) brengt u op een respectvolle manier een eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten die voor de vrijheid van de Belgen gesneuveld zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Bastogne

Niet ver van het Mardasson monument ligt het Bos van de Vrede, ter nagedachtenis aan de slachtoffers die gevallen zijn tijdens het Ardennenoffensief. De gedenkplaten met namen en eenheden van Amerikaanse veteranen die zijn teruggekeerd naar het Bos van de Vrede, maakt van deze plek een van de meest emotionele bezienswaardigheden in Bastenaken (Bastogne). Wat nog op uw lijstje moet staan? De memorial voor generaal Patton en het Cady monument sluiten perfect aan bij een bezoek aan ons 101st Airborne Museum in Bastogne, in de buurt van Aarlen!

Combineer de bezienswaardigheden in Bastenaken met ons museum

Wat er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land afspeelde zelf herbeleven? Combineer de bezienswaardigheden van Bastogne met het 101st Airborne Museum. Wij zorgen niet alleen voor informatieve input, maar ook een interactieve invalshoek. Een levensechte schuilkelder, vitrines en diorama’s is slechts een fractie van wat u allemaal kan bekijken. Bel ons op via +32(0)61 50 12 00 of stuur ons een mailtje wanneer u vragen heeft over uw bezoek.        

H.vanKessel