Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

De Slag om Bastogne

Home » De Slag om Bastogne

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Bezoekers uit alle hoeken van de wereld correct informeren over de Slag om Bastogne, dat is dag na dag de missie van ons oorlogsmuseum in Bastenaken (Bastogne) (in de buurt van Aarlen). De Slag om Bastenaken (Bastogne) ging van start op 18  december 1944 en duurde bijna een maand lang, tot 17 januari 1945. De geallieerde overwinning van de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog ging de geschiedenisboeken in. Meer weten over de Slag om Bastogne of over de 101st Airborne Division? Breng dan snel een bezoek aan ons prachtige museum.

Herbeleef de Slag om Bastogne

Het 101st Airborne Museum zorgt voor een totaalbeleving van de Slag om Bastenaken (Bastogne). Waardevolle of emotionele items rechtstreeks afkomstig uit de Slag om Bastogne, levensechte scènes met waarheidsgetrouwe poppen fantastische diorama’s zorgen voor een goed beeld van de werkelijkheid. Wat nog? Een schouwspel met realistische bombardementen en historische kostuums zorgen ervoor dat u de Slag om Bastenaken (Bastogne)op een heel andere manier gaat bekijken. Wij voorzien niet alleen de informatie over deze turbulente periode in de geschiedenis, ook de morele uitdagingen van de soldaten tijdens de Slag om Bastogne komen aan bod. Kortom, een bezichtiging van het 101st Airborne Museum is het bezoek meer dan waard.

Bezoek of contacteer ons

Geen betere manier om de Slag om Bastenaken te herdenken dan een bezoek aan ons Tweede Wereldoorlog museum. We hebben immers onze huidige vrijheid te danken aan de moed van de Amerikaanse troepen. Bespreek de opties van uw bezoek via mail of contacteer ons via het telefoonnummer +32(0)61 50 12 00. Het 101st Airborne Museum blijft niet voor niets favoriet bij toeristen en veteranen.

H.vanKessel