Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Een bezoek brengen aan een Tweede Wereldoorlog museum dat niet alleen materiële zaken tentoonstelt, maar ook voor een realistische beleving zorgt? Plan uw bezoek naar ons prestigieuze museum te Bastogne, nabij Aarlen. Het gebouw dat tijdens de belegering van Bastenaken werd gebruikt door de Duitsers, biedt zich perfect aan als educatieve locatie. Een exclusieve collectie items, levensechte scènes en waarachtige poppen nemen u terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog in België.

Zoveel meer dan een Tweede Wereldoorlog museum

Het is de missie van ons team om de herinneringen van de Tweede Wereldoorlog in België te bewaren in onze rijke geschiedenis. Iedereen kent de iconische beelden van klaprozen, zware tanks en loopgraven… Maar wat is er eigenlijk in België gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dag na dag zorgen wij voor het in stand houden van een historische gebeurtenis, namelijk de Slag om Bastogne met behulp van het Amerikaanse 101st Airborne Division. Correcte en chronologische data, materiaal en persoonlijke bezittingen recht vanuit het Slagveld en een levensechte ervaring van een bombardement in een schuilkelder maken van ons Tweede Wereldoorlog museum echt een bezoekje waard.

✓ Levensechte ervaring van een bombardement
✓ Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen
✓ Amerikaanse troepen in de kijker

Leer bij over de Tweede Wereldoorlog in België

Ons museum, geheel in thema van de Tweede Wereldoorlog in België, dompelt u onder in de historische Slag om de Ardennen. Meer weten over deze tragische periode? Of benieuwd naar de ongelooflijke invloed van deze periode op onze huidige vrijheid? Breng een bezoek aan het 101st Airborne Museum, contacteer ons via mail of bel ons op via +32(0)61 50 12 00. Of u nu alleen komt of met uw gezin, u kan erop rekenen dat u huiswaarts trekt met meer kennis over de Tweede Wereldoorlog in België!

H.vanKessel