Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

De rol van generaal Patton in Bastogne

Home » Generaal Patton Bastogne

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Leer Generaal Patton in ons museum in Bastenaken (Bastogne). Deze generaal is bekend van de Slag in de Ardennen en behoort tot een van de belangrijkste namen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een laatste poging van de Duitse troepen om Antwerpen te veroveren, trokken ze eind december richting de Belgische Ardennen. Dankzij generaal Patton werd dit geen succes voor de Duitse troepen.

Generaal Patton in Bastogne: opmerkelijk karakter

Generaal Patton zette vanaf 22 december de tegenaanval in en ontzette de door Duitsers omsingelde geallieerde landingstroepen in Bastenaken (Bastogne). De 101st Airborne Division (bekend van de hitserie Band of Brothers) slaagde erin om een geallieerde overwinning op hun naam te schrijven. Zijn krachtige reddingsoperatie tijdens de Slag om de Ardennen gaat de geschiedenisboeken in als een tactisch spektakelstuk. Deze spilfiguur mag natuurlijk niet ontbreken in ons 101st Airborne Museum. De kleindochter van Patton heeft ons museum een extra dimensie gegeven. Hoe juist? Op de begane grond kan u een tijdelijke tentoonstelling bezichtigen met persoonlijke items van Generaal Patton tijdens zijn tijd in Bastogne. Verder kan u bijvoorbeeld kleding, artillerie en documenten bekijken uit de Tweede Wereldoorlog in België. Op emotioneel of informatief vlak, een bezoek aan ons museum zal u niet snel vergeten en is enkel mogelijk dankzij onze rijke collectie.

Treed in de voetsporen van generaal Patton in Bastogne

Ons museum in Bastenaken (Bastogne), in de buurt van Aarlen, is het bezoeken waard voor iedereen die iets meer wil weten over de ontwikkelingen op Belgisch grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse veteranen, toeristen en mensen uit de buurt keren met plezier terug naar het 101st Airborne Museum. Vragen over uw bezoek? Stuur ons een mail of bel ons via het nummer +32(0)61 50 12 00.   

H.vanKessel