Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Mardasson monument

Home » Mardasson monument

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Het Mardasson monument is een belangrijk oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de historische Slag om de Ardennen. U kan het bezoeken op de Mardassonheuvel in Bastenaken (Bastogne), wat tijdens de Tweede Wereldoorlog hét middelpunt van de strijd was tussen de Duitse troepen en de geallieerden. Een respectvol eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten die gestorven zijn op Belgisch grondgebied mag niet ontbreken in de buurt van ons 101st Airborne Museum. Waarom beide bezienswaardigheden niet met elkaar combineren? Zo leert u meteen heel wat bij over het onwaarschijnlijke Ardennenoffensief.

Waarom u het Mardasson monument en ons museum moet bezoeken

Het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken doet u met een bezoek aan het Mardasson monument. De overwinning tijdens het Ardennenoffensief vindt in de buurt van Mardasson Memorial zijn oorsprong. De bevrijding van Bastenaken (Bastogne), in de buurt van Aarlen, was onmogelijk geweest zonder de hulp van de 101st Airborne Division. Het spreekt dus voor zich dat het Mardasson Memorial een belangrijke trekpleister blijft voor Amerikaanse en Belgische toeristen. De heldhaftige acties van de geallieerden worden jaarlijks herdenkt aan de Mardasson Memorial met de legendarische woorden: ‘Het Belgische volk gedenkt zijn Amerikaanse bevrijders’. Nieuwsgierig naar het verhaal achter het Mardasson monument? Kom langs in het 101st Airborne Museum, in de buurt van Aarlen, en aanschouw met eigen ogen wat er zich in België afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Combineer Mardasson Memorial met ons oorlogsmuseum

Belangrijke documenten, interactieve briefings, wapenuitrustingen en een levensechte schuilkelder behoren tot het uniek concept van het 101st Airborne Museum. Met een bezoek aan ons museum en het Mardasson memorial slaat u twee vliegen in één klap! Contacteer ons per mail via info@101airbornemuseumbastogne.be of neem telefonisch contact op via +32(0)61 50 12 00. Wij kijken er naar uit om onze oorlogskennis te delen met onze bezoekers.

H.vanKessel