Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Oorlogsmuseum in de Ardennen

Home » Oorlogsmuseum Ardennen

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Staat het bezoeken van een oorlogsmuseum in de Ardennen al een tijdje op uw verlanglijstje? Dan bent u bij ons bij het juiste adres. Wij zijn sterke voorstander van het bewaren van Belgische oorlogsgeschiedenis. De Slag van de Ardennen mag hier dus zeker niet ontbreken. Van chronologie van het Ardennenoffensief tot persoonlijke spullen van de 101st Airborne Division, wij zorgen voor een totaalpakket wanneer u geïnteresseerd bent in de Slag om de Ardennen. Lees hieronder verder en ontdek waarom ons oorlogsmuseum in de Ardennen een bezoek meer dan waard is.

Waarom een oorlogsmuseum bezoeken in de Ardennen?

De rijke oorlogsgeschiedenis van ons land heeft zich voor een groot deel afgespeeld tijdens de Slag van de Ardennen. Het 101st Airborne Museum in Bastogne, in de buurt van Aarlen, vertelt het verhaal van deze Amerikaanse soldaten. In de winter van 1944 kwamen ze tegenover Duitse troepen te staan, wat het begin betekende van het Ardennenoffensief. De Amerikaanse luchtmacht bleek een te sterke tegenpartij te zijn voor de Duitsers, waardoor de geallieerde overwinning binnen handbereik lag tijdens het Ardennenoffensief. Wist u trouwens dat het Ardennenoffensief de duurste militaire operatie is die het Amerikaans leger ooit heeft uitgevochten? Dit en zoveel meer komt u te weten tijdens een bezoek van ons oorlogsmuseum!

Slag van de Ardennen opnieuw beleven

Het 101st Airborne Museum, een professioneel oorlogsmuseum in de Ardennen, koppelt het informatieve aan het interactieve. Het museum, dat de Slag om de Ardennen haarfijn uitlegt, is gevestigd in de voormalige bezette officiersmess door de Duitsers. Het Rode Kruis gebruikte het gebouw wanneer de belegering verleden tijd was. De voormalige glorie van het gebouw is hersteld en geeft u een blik in het dagelijks leven van de 101st Airborne Division tijdens de Slag om de Ardennen. Een exclusieve collectie items uit de Tweede Wereldoorlog en vitrines met aangrijpende scène brengen u zo terug naar het Ardennenoffensief.

Beleef de Slag om de Ardennen van dichtbij

Ons oorlogsmuseum, gevestigd in de Belgische Ardennen, laat u emotioneel niet meer los. Kom alles wat met het Ardennenoffensief te maken heeft van dichtbij beleven. Meer weten over de Slag van de Ardennen? Leg uw bezoek meteen vast! Contacteer ons via het mailadres info@101airbornemuseumbastogne.com of via het nummer +32(0)61 50 12 00. 

H.vanKessel