Kom bij ons langs: Avenue de la Gare 13 - 6600 Bastogne - Belgium

Nuts Weekend

Home » Nuts Weekend

Levensechte ervaring van een bombardement

Gevechtsmateriaal en persoonlijke bezittingen

Amerikaanse troepen in de kijker

Waar het Nuts Weekend precies om draait? Midden december herdenken we de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een patriottische stoet met veteranen, bloemleggingen en lezingen horen standaard bij het Nuts Weekend. Een bezoek aan ons museum, te vinden in Bastenaken (Bastogne), niet ver van Aarlen, past dus perfect bij het herdenken van deze historische bevrijding!    

Kom meer te weten over de 101st Airborne Division

De vrijheden waar we in België van kunnen genieten hebben we onder andere te danken aan de landing van de 101st Airborne Division tijdens de Tweede Wereldoorlog. Enkel het opnoemen van data zou de vechtlust en ideologie van de Amerikanen tenietdoen. Persoonlijke spullen, gevechtsmateriaal dat gebruikt werd tijdens de Slag om de Ardennen, documenten en uniformen behoren tot de collectie van het 101st Airborne Museum in Bastenaken, nabij Aarlen. Reserveer een interactieve briefing en ervaar een levensecht bombardement om u een goed beeld te geven van de morele én fysieke uitdagingen waar de soldaten van de 101st Airborne Division mee te maken kregen.

Ontdek het museum met uw eigen ogen

Meer te weten komen over hoe de Tweede Wereldoorlog zich in België manifesteerde? Breng een bezoek aan ons 101st Airborne Museum! Onze educatieve en respectvolle aanpak blijft favoriet bij toeristen, mensen uit de buurt en veteranen. Mail ons via info@101airbornemuseumbastogne.com of neem contact op per telefoon via het nummer +32(0)61 50 12 00. Wij delen met plezier onze kennis over de 101st Airborne Division.

H.vanKessel